О нама

Недеља парламентаризма представља серију догађаја који за циљ имају боље повезивање и упознавање грађана и грађанки Србије са радом Народне скупштине. Циљ је да се серијом различитих догађаја отвори простор за дебате о учешћу грађана у демократским процесима, значају отворености парламента као институције, као и различитим начинима комуникације између грађана и њихових директно изабраних представника.

Недељу парламентаризма, по други пут, организује Народна скупштина Републике Србије у сарадњи са иницијативом “Отворени парламент”.

Концепт Недеље парламентаризма је развијен по угледу на “Parliament Week” који је 2011. године покренуо Парламент Велике Британије. Недеља парламентаризма окупља партнерске организације које одржавањем једног или више догађаја доприносе, између осталог, покретању дебате на нека од важних питања, промовисању отворености у раду парламента, као и отварању нових канала за комуникацију између грађана и парламента. Једини услов који је британска Недеља парламентаризма поставила за учешће била је жеља за промовисањем парламентарне демократије и учешће грађана у демократским процесима.

НЕДЕЉА ПАРЛАМЕНТАРИЗМА ОДРЖАЋЕ СЕ ШИРОМ СРБИЈЕ
ОД 7. ДО 13. НОВЕМБРА 2016. ГОДИНЕ

Оставите коментар

Ваша е-мејл адреса неће бити објављена.

*

Можете користити HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>